Бютівці вимагають від регіоналів вибачення перед народом Гондурасу і племенем тумбу-юмбу

Опубликованно: 27 января 2010 Рубрика: Район
1399 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Заступник голови Верховної Ради та один з лідерів БЮТ Микола Томенко, коментуючи ініціативу фракції Партії регіонів про скликання позачергової сесії парламенту 28 січня, заявив, що регіоналам спочатку необхідно… вибачитися перед народом Гондурасу та племенем тумбу-юмбу, яких вони образили своїми висловлюваннями. Про це Томенко заявив у вівторок насамкінець прес-конференції в Полтаві. «Останній місяць вони (регіонали) говорили, що тільки в Гондурасі і племені тумбу-юмбу можуть вносити зміни до закону про вибори між першим і другим туром... А зараз нас Партія регіонів запросила в четвер на засідання парламенту» - відзначив Томенко.


За його словами, фракція БЮТ готова розглядати зміни до закону про вибори Президента, але не ті, що пропонує фракція Партії регіонів, а власні. Раніше ж фракція Партії регіонів робила все, щоб заблокувати розгляд у ВР будь-яких змін до закону, наводила різні аргументи, зокрема ті, які принижували суверенність Гондурасу. Нагадаємо, Рада розгляне на своїй позачерговій сесії 28 січня законопроект №6004, яким передбачається внесення змін до закону про вибори Президента в частині організації роботи виборчих комісій. Рада також розгляне законопроект №5509, яким пропонується внести зміни до закону "Про вибори Президента"і встановити, що виборець, який за станом здоров'я просить дільничну виборчу комісію забезпечити йому голосування поза приміщенням для голосування, зобов'язаний до відповідної заяви прикласти відповідний медичний документ.

Під час спілкування з журналістами Микола Томенко також натякнув, що таких, як голова Полтавської ОДА Валерій Асадчев, в Російській Імперії називали намісниками. За його словами, справжній патріотизм вимірюється тим, що людина зробила, а не лише прагне зробити. Томенко заявив, що за 3,5 роки разом з мером Полтави чимало зробив для відродження «українських місць».  Натомість, Микола Томенко вважає, що сьогодні столичні  керівники, що працюють в облдержадміністрації, диктують полтавцям власне трактування історії - що будувати та кого шанувати. Він привів приклади невдалих справ обласної влади, коли ОДА взялася за ремонт обласного музично-драматичного театру ім. Гоголя і досі нічого не готово. Нагадав, як обласна влада взялася відремонтувати обласну філармонію, а там сталася пожежа та ін.


СБ, 20 апреля 2024, 9:46 Курс НБУ: USD , EUR , RUR