Держпромнагляд заборонив експлуатацію кисневих балонів в 5 лікарнях Полтавщини

Опубликованно: 23 января 2010 Рубрика: Район
931 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Державний комітет з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду заборонив 5 лікарням Полтавської області експлуатувати балони з продуктами поділу повітря (кисень, азот тощо). Як повідомила головний інспектор територіального управління Держпромнагляду в Полтавській області Ірина Зоріна, медперсонал цих лікарень не вміє поводитися з балонами, зокрема, не навчені люди, відповідальні за справність і безпечну експлуатацію техніки, що працює під тиском. Так, користуватися кисневими балонами заборонили в Полтавській міській лікарні №1, а також у районних лікарнях - Диканській, Кременчуцькій, Глобинській і Градизькій.


На медиків, які порушили вимоги закону з охорони праці, чекає адміністративне покарання. Також всіх працівників, які не вміють поводитися з кисневими балонами, відсторонили від роботи. Перевірки в медустановах області триватимуть до кінця січня.

Як повідомлялося, 18 січня Держпромнагляд розпочав перевірку лікарень, що використовують кисневі балони. Це рішення пов'язано з недавнім вибухом у лікарні в Луганську. Для розслідування причин аварії Держпромнагляд створив урядову комісію. За попередніми даними, причиною вибуху було неправильне поводження з балоном з киснем.


ПТ, 29 марта 2024, 13:56 Курс НБУ: USD , EUR , RUR