Фотоклуб «Софіт» виставив на суд полтавців свої роботи

Опубликованно: 25 января 2010 Рубрика: Район
2557 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Майже 40 високохудожніх фоторобіт представили на суд полтавських мистецтвознавців майстри з Лубен. Фотовиставка – спільний проект обласної  наукової бібліотеки ім. Котляревського, обласної спілки фотохудожників України та фотомитців лубенського  клубу «Софіт». Уже більше п’яти років у Лубнах працює фотоклуб «Софіт». Його очолюють члени Національної спілки фотохудожників України Юрій Зелінський та Володимир Білоус. Пізнати грані фотомистецтва вони допомагають вісімнадцятьом фотографам-ентузіастам.



Кращі творчі роботи членів клубу протягом місяця зможуть оглянути всі, кого цікавить мистецтво цифрового фото. А подивитися справді є на що – пейзажі, фотопортрети, творчі замальовки. Виділяються роботи члена Національної спілки художників України Володимира Білоуса та його доньки – Ольги Сабельнікової, яка представила портрети, весільні фото та натюрморти. Головна риса її творчості, відзначають мистецтвознавці, індивідуальність.
А Лілія Некрасова своїм творчим кредо вважає – для того, щоб щось виходило добре, це потрібно робити з любов’ю.
Твори Юрія Зелінського бачили не тільки в Полтаві та Лубнах, а й у Варшаві, Латвії, Києві, Одесі. Виставками за кордоном може похвалитися і Володимир Білоус. Київ, Мельбурн – це далеко не всі міста, де виставлявся фотомитець.
Звання «народний» клуб «Софіт» прагне здобути для отримання хоча б мінімального державного фінансування. Адже, щоб розвиватися та вдосконалювати свою майстерність, фотохудожникам потрібні виїзди,  семінари, виставки в Україні та за її межами.


ВТ, 16 апреля 2024, 17:50 Курс НБУ: USD , EUR , RUR