Готується зрив виборів?

Опубликованно: 18 января 2010 Рубрика: Район
1044 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Після проведеного сьогодні брифінгу ЦВК підтвердилося, що вибори Президента вирішуватимуться суддями, а не голосами виборців. Тому напередодні йшла така жорстока війна за Адміністративні суди України. За день до виборів Київський і Вищий адміністративний суди прийняли ряд рішень,  які міняють правила голосування, а також порядок роботи комісій. Неможливо розглянути суть самих рішень унаслідок того, що вони просто офіційно не опубліковані і не відомо, чи є вони чи ні. Крім того, сайт Вищого адміністративного суду просто не працює.


Київський апеляційний суд своїми рішеннями буквально перед виборами змінює правила проведення виборів, а член ЦВК - Усенко-Чорна оголошує, що ці «віртуальні» рішення обов'язкові до виконання всіма виборчими дільничними комісіями в Україні. В той час, як з цими рішеннями не можуть ознайомитися навіть журналісти чи юристи в Києві, що вжк казати про членів комісій в сільських районах Полтавщини.

З 8:00 до 12:00 мільйонів людей проголосували, і тисячі змін у списки були внесені, і своїм брифінгом ЦВК,  запізнився. Все одно - поза законом ці голоси і зміни, які відповідно до законодавства вносили члени комісії.

Від членів комісій стало відомо, що від імені одного з провідних кандидатів розсилаються ксерокопії рішень Київського адміністративного суду, а деякі члени ЦВК (зокрема Усенко-Чорна) вимагає виконання ксерокопій вирішень суду.

Що це все позначає для простого виборця? Владні кандидати готують для себе сценарій «Б» - зрив виборів при отриманні незадовільних результатів голосування. Протизаконно використовуючи суди, владні повноваження та засоби масової інформації створюється штучний хаос, плутанина, напруженість, виборець позбавляється права на чесні вибори.

Міністр внутрішніх справ, користуючись своїми повноваженнями, залякує виборців і членів комісії, що ті, хто неправильно (не згідно із законом)  порахує голоси, сидітиме у в'язниці. Суддя адміністративного суду нічними рішеннями, з якими неможливо ознайомитися, вносить хаос і плутанину, а члени центральної виборчої комісії розсилають сумнівного роду ксерокопії, які претендують на роль закону, обов'язкового до виконання.

Що робити простому членові виборчої комісії, який став заручником гри наділених владою кандидатів, яку їм ксерокопію виконувати? Закон імені Тимошенко, Закон імені Ющенка, ксерокопія імені України, заява імені Усенко-Чорної або вказівки глави ЦВК, - усі вони протирічать один одному.

У такому хаосі буде чимало порушень і багато приводів зірвати вибори, визнати їх недійсними і продовжити цей хаос і бардак на невизначений час.


ВС, 19 мая 2024, 9:16 Курс НБУ: USD , EUR , RUR