ОНОВЛЕНО: Відбулися урочистості до Дня соборності України

Опубликованно: 22 января 2010 Рубрика: Район
1100 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Сьогодні в Полтаві біля меморіальної дошки голові Директорії, Головному отаманові військ УНР Симонові Петлюрі відбувся мітинг, присвячений Дню соборності України, у якому взяли судьба кількасот полтавців. Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Сергій Соловей, який виступив на мітингу, привітав полтавців із 91-ю річницею проголошення Акту злуки, яким було об’єднано Українську Народну Республіку і Західноукраїнську Народну Республіку для створення єдиної, соборної Української держави.


«Соборність - це основа нашої нації, - сказав Сергій Соловей. - У той нелегкий час українському народові потрібно було об’єднатися, відчути себе одним цілим, і ця споконвічна мрія українського народу втілилася в Акті Злуки». Він відзначив, що одним з ініціаторів проголошення Акту був Симон Петлюра, який народився і починав свою діяльність саме в Полтаві. Учасники мітингу поклали квіти до меморіальної дошки С.Петлюрі та до пам’ятника міністрові економіки в уряді УНР, організатору кооперативного руху, громадсько-політичному діячеві, педагогу Борисові Мартосу.

Завершилися урочистості концертом під відкритим небом ансамблю «Полтава», який виконав патріотичні пісні. В урочистостях узяв судьба єпископ Полтавський і Кременчуцький Української православної церкви Київського патріархату Федір.

З нагоди свята також до пам’ятника Тарасові Шевченку поклали квіти голова обласної ради Олександр Удовіченко, народний депутат України Вадим Петренко, секретар Полтавської міської ради Олександр Козуб та  представники широких верств громадськості.


ЧТ, 25 апреля 2024, 12:49 Курс НБУ: USD , EUR , RUR