Полтавщина спілкувалася з Віктором Януковичем

Опубликованно: 27 января 2010 Рубрика: Район
1569 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

У понеділок на ОДТРК «Лтава» пройшов незвичайний телеміст. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович спілкувався з полтавцями з допомогою системи супутникового зв’язку. На прямому зв»язку з прес-центром Віктора Януковича в Києві були ведучий студії ОДТРК «Лтава» Анатолій Мішин, а також ті, хто зібралися на спеціально обладнаних майданчиках в Полтаві та Кременчуці. Варто зазначити, що подібний захід в такому режимі відбувався в Україні вперше. Окрім того, важливим моментом є те, що Віктор Янукович спілкувався з представниками винятково однієї області.


«ШКОДА, ЩО ЯНУКОВИЧ НЕ ПРИЇХАВ ОСОБИСТО, АЛЕ ДУЖЕ ХОЧЕМО ЙОМУ ПОБАЖАТИ СТІЙКОСТІ»
Ці слова однієї з пенсіонерок, що рибула на майданчик для зв»язку з Лідером партії регіонів, безумовно, сказав би кожен із тих, хто прийшов морозного понеділка, аби поспілкуватися з Лідером Партії регіонів. Віктор Янукович, до речі, не зважаючи на досить щільний графік, планував прибути до Полтави, однак завадили справи, а також негативні погодні умови. Однак усе це не завадило невимушеному, щирому спілкуванню. Саме на цьому Віктор Янукович наголосив на початку розмови.
Він поінформував про своє бачення ситуації, що склалася в Україні, зазначивши, що помаранчева влада доживає останні дні, а тому йде на будь-які, навіть найбезглуздіші і найбрутальніші вчинки, аби лише залишитися на політичному олімпі. Яскравим прикладом цього є ситуація , що склаася на поліграфкомлексі «Україна». Розбурхати там обстановку, зазначив він, насамперед вигідно політичним опозиціонерам регіоналів. Але, підкреслив Віктор Янукович, ера неправди більше не пройде! «Ця сторінка історії фактично нині вже перегорнута і люди не захочуть повернення її», - зазначив Лідер Партії регіонів. І додав, що в даний момент Україна переживає чи не найскладнішу ситуацію за усю історію незалежності. Маємо фактичний економічний колапс і надзвичайну політичну безвідповідальність існуючої влади. Держава розпочала рік без державного бюджету, закон про підвищення соціальних стандартів, який, завдяки категоричному наполяганню Партії регіонів, таки був прийнятий ще восени, фактично не виконується. Промисловість, усі галузі народного господарства напівпаралізовані. Ускладнюючим фактром є й те, що замороженими, завдяки діям уряду, є казначейські рахунки, в результаті чого повсюдно в регіонах має місце затримка життєво необхідних для місцевих громад виплат.
Віктор Янукович детально відповів на запитання, що цікавили полтавців. Зокрема, про підтримку малого та середнього бізнесу, розвиток середнього класу, соціальну підтримку молодих родин. Відповідаючи на запитання про підвищення пенсій і про те, чи підтримуватиме він людей похилого віку, Віктор Янукович запевнив:
- Обов»язково підтримуватиму! І це не просто слова. Це – моя тверда життєва позиція! Я від неї не відступлю! Пенсіонери не тільки отримають те, що завинила їм держава, починаючи з листопада минулого року, вони ще матимуть відчутні підвищення пенсій щонайменше тричі в цьому році.

«ВІКТОР ФЕДОРОВИЧ! ВРЯТУЙТЕ ПРОМИСЛОВІСТЬ!»

Зрозуміло, що жителів наддніпрянського міста, що зібралися на спеціальному майданчику, аби спілкуватися з Віктором Януковичем, цікавили насамперед питання, пов»язані з проблемами промисловості. Кременчук – флагман промисловості Полтавщини й України і те, що бездарна політика нині діючого уряду загнала галузь у прірву, надзвичайно непокоїть людей. Як жити далі? Якою дорогою йтиме підприємство, якому віддано не один рік чесної праці і яке зараз поставлене на коліна? Ось такі тривожні запитання лунали в ефірі. Приміром, представники з Комсомольська спеціально приїхали в Кременчук, аби одержати з перших вуст відповідь щодо тих чуток й пліток, які останнім часом поширюються містом – мовляв, якщо до влади прийде Янукович, то ключове підприємство Комсомольська – гірничо-збагачувальний комбінат – закриють, а люди зостануться без роботи.
-Не вірте цій брехні! Я сам – промисловець, віддав не один рік роботі на підприємстві й знаю, як треба працювати, щоб примножувати, розвивати, а не руйнувати. Хіба можна замахуватся на ГОК- основне підприємство цієї галузі в Україні? Це – нелепость! Навпаки, планую дбати, аби і ГОК, і промисловість в цілому здобувала нові вистоти, а не падала у прірву. Лідер партії регіонів з особливою теплотою висловився про Комсомольськ та комсомольчан:
- Низько кланяюся жителям цього славного міста, які впродовж п’яти років, незмінно, підтримують мене. Повірте, я вам дуже вдячний! І я – не підведу.
Віктор Янукович також розділив стурбованість представників Кременчука щодо стану справ на одному з найпотужніжих підприємств свого профілю – вагонобудівному заводі. Держава наразі заборгувала заводу значні суми, в результаті чого підприємство не має ні стабільного сучасного, ні реального майбутнього. Лідер Партії регіонів зазначив, що ситуація покращиться тільки тоді, коли в Україні зміниться влада.
- Повірте, є у нас гідні фахівці, є команда професіоналів, яка, на відміну від політичних демагогів, котрі зараз при владі, знає, як і що треба зробити задля того, щоб промисловість, а з нею і внутрішній ринок України запрацювали. Віктор Янукович назвав також ганебним той стан з відшкодувнням ПДВ, який зараз має місце в Україні. Лише Полтавщина у зв»язку зі злочинно- бездарними діями уряду, недоодержала більше мільярда гривень. Так не повинно бути, уряд не повинен бути ворогом своєму народові, з обуренням підкреслив Віктор Янукович і зазначив, що цей уряд уже повністю показав те, на що він здатний, на превеликий жаль, позитив тут – повністю відсутній.

Розмова Віктора Януковича з полтавцями тривала більше години. Детальний звіт про прямий ефір в «Політичній студії» читайте в наступних номерах газети «Полтавський регіон». Тим, хто не встиг побачити передачу, повідомляємо, що її можна буде побачити в запису. Коли саме і де – проанонсуємо додатково. Зазначимо, що враження від телемосту у полтавців і кременчужан позитивні. Таке нестандартне, але щире й невимушене спілкування з Лідером Партії регіонів, безумовно, допоможе визначитися нашим землякам і ще раз утвердить в думці: тільки Віктор Янукович - справді ефективний і справді народний Лідер!






ПТ, 26 апреля 2024, 5:26 Курс НБУ: USD , EUR , RUR