У Лохвицькому районі викрили бутлегера, у якого вилучили 300 літрів спиртного

Опубликованно: 22 января 2010 Рубрика: Район
862 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Працівники податкової міліції Лубенської ДПІ у селі Піски Лохвицького району встановили факти незаконного виготовлення, зберігання та збуту виготовлених кустарним способом алкогольних напоїв. 40-річний місцевий житель у власному помешканні організував міні-ґуральню,  де займався простим хімічним процесом: змішував етиловий спирт з колодязною водою. Виготовлений у такий спосіб міцний сурогатний напій з успіхом розповсюджувався серед сільських жителів за ціною 16 гривень за літр.



У ході проведення огляду господарства бутлегера працівники податкової міліції вилучили різноманітний посуд зі спиртовміською рідиною загальною ємністю понад 300 літрів. Крім того,  у господарських приміщеннях його садиби виявлено допоміжне приладдя для закупорювання, змішування та фасування рідин, а також інші товарно-матеріальні цінності загальною вартістю понад 22 тисячі гривень.
На даний час проводяться експертні дослідження зразків вилученої спиртовміської суміші, а також вирішується питання про притягнення організатора «підпільного» виробництва до кримінальної відповідальності у відповідності з КК України.
Як повідомляє прес-служба УПМ ДПА у Полтавській області, за підсумками роботи у 2009 році працівниками податкової міліції на території області припинено діяльність 81 підпільного цеху по незаконному виготовленню різних товарів, десять з яких займались виключно виробництвом фальсифікованих алкогольних напоїв. Крім того, задокументовано більше двох десятків злочинів за фактами незаконного виготовлення та реалізації підакцизних товарів, що за висновками експертів становили реальну загрозу життю та здоров'ю людини.


ЧТ, 25 апреля 2024, 23:50 Курс НБУ: USD , EUR , RUR