За газ Полтавщина заборгувала 38,9 млн. грн.

Опубликованно: 25 января 2010 Рубрика: Район
1174 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

При цьому наша область залишається лідером у країні по розрахунках за спожитий газ. Заступник голови облдержадміністрації Сергій Ясинський підбив підсумки розрахунків підприємств теплоенергетики Полтавщини за спожитий природний газ у 2009 році. «Коли ми говоримо про рівень управління державної влади в області у сфері ЖКГ, це питання знаходиться на одному із головних місць. Адже у виробництві тепла 70% витрат припадає саме на енергетичну складову», – підкреслив він. Стан розрахунків за природний газ у 2009 році в цілому по області складає 89,5%.


Більше того - область не накопичує заборгованість і є лідером у питанні розрахунків за спожитий газ. В цілому по Україні цей показник тримається на рівні – 62%.

Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики країни за блакитне паливо у минулому році складає 3,6 млрд. грн. У цій сумі частка Полтавської області – лише 38,9 млн. грн., Волинської – 60 млн., Харківської – 581 млн. грн., Дніпропетровської – 709 млн…

За словами Сергія Ясинського, основна причина високої платіжної дисципліни полягає у щоденній і планомірній роботі влади із підприємствами та споживачами тепла. Вона полягає, зокрема, у засіданнях відповідних комісій з представниками теплопостачальних підприємств та контролі за виконанням ними взятих зобов’язань, а також у широкомасштабній роз’яснювальній кампанії. «Навіть такі негативні тенденції в країні, як значний спад в економіці, зростання заборгованості із виплат заробітних плат, – не дуже відобразилися на розрахунках за тепло на Полтавщині», – констатував віце-губернатор.

Прес-служба Полтавської ОДА


ПН, 6 мая 2024, 7:00 Курс НБУ: USD , EUR , RUR