Звання Героя України присвоїли Бандері

Опубликованно: 22 января 2010 Рубрика: Район
1004 0 0 Размер шрифта: Добавить в закладки:

Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України лідеру Організації українських націоналістів Степанові Бандері. Про це він сказав, виступаючи на врочистому заході з нагоди Дня соборності України. "Я підписав указ за непохитність духу, боротьбу за національну ідею, прояв героїзму й самопожертви в боротьбі за незалежну українську державу, постановляю присвоїти звання Героя України з присвоєнням ордена держави Бандері Степану", - сказав він. Ющенко вручив нагороду онуку Бандери Степану. Політики вже прокоментували цей крок. Зокрема, Партія регіонів вважає, що присвоєння Президентом Віктором Ющенком звання Героя України лідеру Організації українських націоналістів Степану Бандері призведе до розколу країни.


Як сказано в повідомленні прес-служби ПР, "присвоєння звання Героя України Степану Бандері в День Соборності України не буде сприяти об'єднанню України. Це крок до ще більшого розколу країни". ПР закликала Ющенка змінити його нагородну політику, зазначивши, що глава держави в цьому питанні повинен бути Президентом всієї країни, а не однієї її частини.

"Свободівці" схвально відгукнулись про нагородження Бандери: http://www.poltava.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/013592/

А партія "Справедливість", що входить до блоку лівих і лівоцентристських сил, закликала громадськість, політичні партії пікетами й акціями протестів висловити незгоду із наданням Президентом звання Героя України лідерові Організації українських націоналістів Степану Бандері.


ПТ, 29 марта 2024, 11:31 Курс НБУ: USD , EUR , RUR